דיבור לא ברור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

29/09/2013 | 20:18 | מאת: ורד

בני בן שנה ועשרה חודשים, ומדבר מאוד לא ברור (למשל: "אפהפה" זה אמבטיה, "תיאה" זה גם תירס וגם אבטיח, "טיזיה" זה טלביזיה). בדיקת שמיעה יצאה כמעט תקינה ( 25 באוזן אחת ו 30 בשניה) האם זה מתאים עדיין לגיל שלו? האם יש לפנות לטיפול? האם יכול להיות שזה קשור לכך שיש לו שקד שלישי מוגדל?

בגיל זה עדיין מותר לו לגדבר כך. בדיקת השמיעה והסיפור של הקשד השלישי , יכולים להצביע על בעיה נשימתית וגם ירידה בשמיעה שיכולים כולם להשתפר בטיפול רפואי (משמר או ניתוח) על פי החלטת הרופא המטפל. תתיעצי בעניין זה עם רופא אאג'. לגבי הדיבור, אם הוא משתפר אז כרגע מוקדם מדי להפניה לקלינאי תקשורת, אם לעומת זאת אין שיפור אז לאחר הטיפול הרםואי (או יעוץ) תשקלי קבלת הדרכה על ידי קלינאי תקשורת.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה