שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

17/09/2013 | 18:29 | מאת: אורה

שלום רב, יש לי ילד בן 3, אשר מגיל 0 שומע 2 שפות, שרוסית היא השפה הדומיננטית בבית. עכשיו הוא הלך לגן עירייה . אני לחוצה מהתקדמותו בדיבור בשתי השפות, יש לו עוצר מילים מאוד גבוה אבל הוא לא משתמש בכולו, הוא בונה משפטים עם 3-4 מילים ) את המילים אומר יחסית נכון, מתבלבל עם מינים . אבל לשאלות כמו " מה עשית בגן? מה אכלת בגן? וכו' הוא לא יודע איך לענות, הוא גם מנסה לדבר אך כל משפט שהוא אומר מתחיל ככה קה לה לה לה לה אוטובוס ירוק נוסע. ז"א שחצי משפט לא ברור לחלוטין וכמה מילים אחרונות ברורות. הוא מתקשר טוב למשל הוא זרק את הכדור לשיחים, הוא יבוא ויגיע אמא בואי, הכדור עף. ואז כשאני מוציאה אותו, הוא אומר - " יופי כל הכבוד, מצאת" ... אבל ביחס לאחרים אני ממש רואה עיקוב. הוא יכול לדקלם סרט מצוייר באורך 20 דקות כולל כל צליל וכל השיחות, (למרות שלא את כל המשפטים מבטא נכון. ) . אחרי שבועיים בגן עם שפה זרה בשבילו הוא התחיל לומר משפטים "אבא, לאן אתה הולך? " ולא רוצה ". ומילים בודדות כמו ציפור , תחול , וכו,.. השאלה שלי אם אני צריכה להלחץ או שצריך לתת לו קצת זמן כי רק החודש היה לו יום הולדת 3 ? ..

17/09/2013 | 18:40 | מאת: עוד נקודה חשובה

אם אני מתקנת אותו הוא חוזר אחרי בצורה נכונה, אבל דו שיח מממש הוא לא יכול לקיים חוץ מאשר כשהוא אומר לי "בואי לחנות" ואני אומרת "בשביל מה" והוא עונה " לקנות גלידה טעימה".. אולי הגישה שלי לא נכונה, למה לשאלה פשוטה "מה עשית?" " "מה אכלת?" או " איך היה" אני מקבלת תמיד אותה תשוה " לא! " או "בואי לפארק"...

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה