תחילת הדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

08/09/2013 | 20:22 | מאת: רותם

שלום, הבת שלי בת שנתיים ושלושה חודשים. בשבועות האחרונים העשירה את אוצר המילים שלה (שהיה יחסית דל עד כה) ובמקביל התחילה גם לגמגם בתחילת משפטים (בעיקר כאלה שמורכבים מממספר מילים ויש להם משמעות/מטרה). הבנתי מקריאה בפורום שזהו שלב תקין בהתפתחות. בשבוע האחרון היא החלה גם לדבר בלחש. כששואלים אותה שאלה והיא עונה או כשהיא רוצה לבקש משהו היא לוחשת. האם גם זה שלב נורמלי? האם עלי להגיב ולומר לה שתחזור שוב בקול או פשוט להעביר וזה יעבור לבד. יש לציין שבסוף החודש יש לה תור לבדיקת שמיעה. תודה מראש:)

מצוין, הייתי ממליצה לבצע בדיקת שמיעה..... אחריה תפני אלי שוב, בנתיים אין מה להעיר או להגיב, תשתדלי להקשיב ולא ללחוץ, לתקן או לעזור....סבלנות הוא שם המשחק!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה