גמגום אצל בן שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

22/10/2001 | 10:36 | מאת: גל

בני בן השנתיים וחצי, דיבר באופן שוטף. בבת אחת חל שינוי בדיבורו, והוא מגמגם. הוא כמעט ואינו מצליח לבטא מילה בשלמותה, שלא לדבר על משפטים, שמזמן הוא ויתר על נסיון לתקשר באמצעותם. הוא ממעט לדבר, ומגביל את דיבוריו ל"כן" ול"לא". אם חשוב לו לומר משהו, הוא מקרב את פניו לפני, אוחז בשפתי, וכאילו מנסה דרך שפתי, להוציא את המילה החוצה. אין לי כל ספק שהגמגום ו"איבוד כושר הדיבור" מפריעים לו בתקשורת. רציתי לדעת, כיצד אנו, הוריו, יכולים לעזור לו, ולהחזיר את הדיבור לבננו.

22/10/2001 | 19:35 | מאת: פרידה קורנברוט

על פי תאורך רצוי לקבל יעוץ ספציפי ואישי ולא להסתפק בתשובה כללית. תוכלו לעזור לו בכך שתקבלו יעוץ אצל קלינאי תקשורת עם נסיון בנושא התפתחות שפה ותקשורת בילדים צעירים. פנה דרך הרופא המטפל או ישירות ( על פי הנהוג בקופ"ח בו הינך מבוטח, אל תוורו על האיבחון והיעוץ הייחודי!

30/10/2003 | 15:00 | מאת: מחאג'נה מונא

שלום אני מונה, סטודנטית לתואר ראשון בחוג לריפוי בעיסוק אני מבקשת מכם שתעזרו לי , אני לא מצליחה למצוא חומר על הנושא של התפתחות שפה ותקשורת , בבקשה תשליחו לי עד יום שני תודה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה