בן שנה ו 9 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

02/09/2013 | 16:04 | מאת: יעל

בני בן שנה ו 9 חודשים, מדבר מאוד לא ברור, ושמתי לב שלא הוגע O (כלומר ו עם חולם). למשל, במקום מנגו אומר "מנג". יש לו נוזלים באוזניים ועדיין לא הספקנו לבצע בדיקת שמיעה. האם זה מצריך פני הלקלינאית תקשורת או לחכות עוד?

יש להתחיל בבדיקת שמיעה, לאחר מכן לחזור לרופא אאג' לקבלת אבחון רפואי מקיף. פניה לקלינאת תקשורת רק במידה ואין שיפור במהלך תקופה של שלושה חודשים לפחות. אם יש שיפור ניתן בהחלט להמתין לגיל מאורח יותר, סביב שנתיים וחצי.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה