בת שנה ושמונה לא מדברת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

22/07/2013 | 13:41 | מאת: מורן

ביתי בת שנה ושמונה ולא מדברת...יש מספר מילים שהיא אומרת : אבא, אמא, סבתא(טאטא), אמממ(אוכל), עוגיה, קקי, טלויזיה(סיאה), גה-גה (ברווז), את זה, מה (מים) , כפכף (כאכא)ואולי יש עוד מילים ספורות שיצא לה לחזור אחרי שאמרתי...זה האוצר מילים שלה, היא מדברת משפטים שלמים אבל כולם בג'יבריש. אני רואה ויודעת גם על עצמי בתור תינוקת שבגיל כזה כבר אפשר לדבר יפה מאוד. בנוסף לגבי קולות של חיות היא עושה רק קול של ברווז, למרות שאני יודעת שהיא יודעת את שאר הקולות של החיות שהראינו לה אבל משום מה לא חוזרת אחרי זה. כולם אומרים לי לא לדאוג ורואים שהיא ממש מדברת בג'יבריש ולכן זה רק עניין של זמן עד שתתחיל לדבר ממש. האם יש סיבה לדאגה? האם יש דברים שאני יכולה לעבוד איתה כדי לחזק ולשפר אצלה את האוצר מילים והשפה? תודה מראש

1. כוווולם צודקים! 2. היא כן מדברת, אבל לא לפי מה שאת מצפה....בגיל זה יש שונות גדולה בין ילדים, אל תשווי בינה לאחר. 3. תבקשי ששמיעתה תבדק, רק כדי להיות בטוחים שאין בעיה. 4. תני לה זמן ומרחב... היא תשלים מה שהיא צריכה ואם לא, לקראת שנתיים וחצי, תפני ליעוץ מקצועי של קלינאי תקשורת. כל טוב

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה