גוף ראשון עתידי - לקוי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

22/07/2013 | 07:48 | מאת: אלה

שלום רב, ברצוני לברר איך לנהוג ומה לעשות במקרה זה, ביתי בת 5.5 בוגרת, נבונה וברמת התפתחות תקינה. היא מתבטאת באופן שגוי כאשר מדברת על עצמה בלשון עתיד. למשל: אני תבוא, אני תיקח, אני תלבש, וכד. עד כה ניסיתי לתקן. אך היא כאילו לא זוכרת.... זה לא מכוון אני מרגישה ויודעת, זה לא בשביל לקבל תשומת לב. זה זמן שאיני מתקנת אותה וזה ממשיך. אני מוטרדת מעט כיוון שזה נמשך יותר מדי. תודה מראש מה עושים?

רצוי בדיקת שמיעה (למען הסדר הטוב) ואחר זה בדיקה אצל קלינאי תקשורת... אולי יש עוד משהו שדורש התייחסות ואם לא, אולי טיפול קצר וממוקד , תוך תשומת לב מירבית, תעשה את העבודה

ןאולי לציין שאני מתחיל ב - א ולכן כשאני הולכת לעשות משהו חשוב להתחיל באותו אות.... במיוחד אם היא לקראת כיתה א'... זה יהיה לה משמעותי!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה