פעוט בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

19/07/2013 | 14:07 | מאת: נלי

שלום רב, אני מקווה שאני שואלת במקום הנכון, אם לא , קבלי את התנצלותי ואפנה לפורום אחר. הבן שלי בן שנה וחצי. עדיין לא הולך לגן. אנחנומדברים איתו רוסית בבית הוא מבין הרבה אך עדיין לא התחיל לדבר. ניתנה לי הזדמנות לרשום אותו למשפחתון חביב מאוד ליד מקום עבודתי. המשפחתון מוצא חן בעיני מאוד אך ישנה בעיה שאינו דובר רוסית. המטפלת יודעת רוסית , אך היא מדברת עם הילדים בעברית כי רובם ישראלים. אני חוששת מכך שיווצר ממצב שיהיה עיכוב ברכישת השפה ובילבול אצל הבן שלי בעקבות שמיעת שתי השפות. אני לא יודעת אם זה יגרום לו להתחיל לדבר בגיל מאוחר יותר ויגרום לבעיה. אולי עדיף שיתחיל ללכת לגן דובר רוסית בלבד על נמת שירכוש קודם את השפה הרוסית ורק אחרכך עברית? אשמח לשמוע את דעתך, תודה רבה נלי

ילדי מסתדרים יפה מאד בשתי שפות, בתנאי ששומרים על העקביות, מבוגר אחד- שפה אחת. כלאומר, אם הולך לגן, הגננת תבין מה שהוא אומר והיא תענה לו בעברית, כמו יתר ילדי הגן... לאט לאט בנך יעשה סדר והעולם יהיה מחולק בין דוברי עברית לדוברי רוסית. זה קל! הבעיה מתחילה כשהמבוגרים "מבלבלים" את הילד במעברים בין שתי השפות! העיכוב היחידי שיכול להיות יהיה בהבעה ובשלב של בניין משפטים, יכול להיות שיתחיל מעט מאוחר, כשיהיה גדול, זה לא יהיה בעל משמעות. כעת זמנו להצטרף לילדי הגן החביב ולהתחיל במלאכת רכישת עברית. אם בנך יוכל להתמודד או לא, יהיה תלוי במידת התמיכה והעידוד שיקבל מכם, ובמיוחד בקידום התקשורת שהיא בראש מעיינינו כקלינאים.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה