נשיכות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

17/01/2001 | 10:19 | מאת: ג'נט

שלום רב, במעון שבו מבקרת ביתי בת השנה וארבע חודשים, ישנה תינוקת בת שנה ושבעה חודשים שנוהגת לנשוך ילדים אחרים כל יום ומספר פעמים. הנשיכות הן קשות, בלתי צפויות ובמלוא העוצמה. כפי שנאמר לי תינוקת זו לא מדברת ולא מגיבה באמצעות השפה. האם יש קשר? ואם כן הייתי מאד רוצה לקבל יעוץ איך לטפל בתינוקת כזו במסגרת מעון היום. בתודה, ג'נט

17/01/2001 | 17:56 | מאת: מאיה

הרבה פעמים ילדים שעדיין לא מדברים יוצרים קשרים עם בני גילם גם בדרכים לא מילוליות, ולצערנו גם בדרכים אלימות. מצד שני, אם הילדה שדיברת עליה היא בת שנה ושבעה חודשים ואינה מדברת עדיין, היא עדיין אינה חורגת מהנורמה באופן משמעותי. כדאי שתתיעצו עם המטפלות במעון איך לפתור את הבעיה .

17/01/2001 | 21:23 | מאת: מאי

הערה למאיה... אני כבר עוקבת מ"ס ימים אחרי התשובות שלך לכל אלה שפונים כאן,משום מה ניראה שאת לוקחת תפקידים שאינם ממש שייכים לנו כאן, זה ממש לא רע לייעץ לכל אלה שפונים כאן, להיפך ,אבל יש דברים שמצריכים בדיקות יותר לעומק, מאלה שאת יכולה או מציעה כאן, תני לפרידה לעשות את עבודתה,,,ואם יהיה לך מה להוסיף אחריה אני חושבת שזה יתקבל בצורה יותר נעימה ובונה, אני בעצמי אשת מקצוע ועדיין לא מרשה לעצמי להתערב כאן ולייעץ לכולם,למרות שאני חולקת על כמה דברים שאת אומרת כאן, מקווה שתקבלי הערה זו כבונה ולא כפוגעת, תודה ,,,,,,,,

את מתארת מצב שלכל הורה קשה לקבל אותו, ודאי אם ביתך ננשכת הבעיה נעשת חריפה וחמורה ביותר. אם את אם לילדה המבקרת במעון זה, וסובלת מהילדה השניה כל שביכולתך לעשות הוא לפנות לגננת או מנהלת המעון ולבקש השגחה מיוחדת לילדה "הנשכנית" ובמקרה החמור להעביר את ביתך למעון אחר. מצד שני, אם עמדתך במעון הינה בין המנהלים והמחנכים אליכם להפנות את תסומת לבם של ההורים לתופעה ולנסת להבין מהכין התופעה מגיע, האם הילדה נושכת כי......... א. איננה מתקשרת בצורה אחרת ב. מרגישה מאויימת וזקוקה להגן על עצמה ג. נמצאת בקושי בתקשורת עם יתר הילדים ד.זו הדרך שלה לתקשר עם הילדים האחרים ה.נמצאת בסביבה אלימה ולמדה להגן על עצמה וישנם עוד אפשרויות....לכן, רצוי שמהלת המעון או הגננת האחראית תנהל שיחה שקטה ותומכת עם ההורים של ה"נשכנית" ופנה אותם ליעוץ של איש מקצוע, כמו פסיכולוג לגיל הרך או מכון להתפצחות הילד, במקום מגוריכם. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה