שאלה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

01/07/2013 | 21:04 | מאת: נטלי

--------------------------שאלה קטנה : ישבני בעוד חודש יהיה בן שלוש הוא רכש את כל השפה כמעט ואפילו גבוהה מילדים אחרים, ואז לפתע משהו גורם לו לגמגום במילה הראשונה כשבוע הילד מגמגם , ואז מפסיק הגמגום והילד כאילו מדבר רגיל אך הוא חוזר לגסטות כמו הצבעה או מוביל אותך אל הפריט אותו הוא רוצה וכל תשובה שלו לשאלה זה לא יודע והוא קורה לדברים שהוא רוצה משהו, ובעצם עושה הכל כאילו איבד את זיכרון אומר המילים שהיה קיים אצלו ושרכש מגיל קטן.. האם כדאי להתעלם לבנתיים? __________________________

לא להתעלם אלה לתת לו יכולת להתבטא ולתקשר, במידה ויגיד שקשה לו, לא ללחוץ עליו ולא להעמידו במדחן בכל פעם שמדבר. קיראי בבקשה באתר תשובותי המפורטות לעניין חוסר שטף בדיבור.. תהייה שקטה שזה קורה בעוצמה זו או אחרת לילדים בגיל זה, התופעה קשורה להתפתחות השפה ויכולת להתארגן והביעה את עצמו המשפטים מחוברים ומורכבים.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה