דיספרקסיה בן שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

30/06/2013 | 15:06 | מאת: רינה

הילד בן שנתיים וחצי שמדבר בערך 40 מילים משובשות כמו אטוס -מטוס . אות - מדרגות . אית-מעלית , אוש- טוש . אייטד- אייפד , הופ , אוטו . אבא , אמא , אקו - שוקו , אתי ( גננת ) אפו - ציפור , אפא- פרפר , עוד , אוגה - אוגר , עגה - עוגה . יודע להגיד קוקו לשאלה איך עושה תרנגול ויודע כלב נחש חתול פרה . הוא יודע גם להשלים מילה אבל עדיין לא מצרף מילים האם ילד כזה יכול להיות עם דיספרקסיה ?

צריך הרבה יותר מידע לפני שמדביקים תווית. מה שחשוב הוא האם התפתחות הדיבור מתקדם וקיים.

30/06/2013 | 21:38 | מאת: רינה

בחודש האחרון אכן הוא התקדם אבל הוא לא אומר מילים שלמות אלא חלקי מילים כמו משתיארתי מקודם הוא משמיט אותיות ומדבר בסופיות וקראתי כי זה מעיד על דיספקרסיה , השאלה שלי היא האם בגיל הזה לא מקובל שילדים ידברו בחלקי מילים ואחרי זה זה יישתנה ?

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה