החלפת צ' ב- ס'

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

15/06/2013 | 20:54 | מאת: אמא מודאגת

בני בגן חובה, לאחרונה שמתי לב שהוא הוגה ס' במקום צ'. לדוגמא: קצף נשמע כמו כסף, בוץ נשמע כמו בוס וגם צלחת נשמעת סלחת. האם יש צורך בפנייה לקלינאית או שאוכל לתרגל עימו משהו בבית? ( הוצאת לשון, לשון נמוכה, נשיפת אויר דרך השיניים וכד'). תודה

מה שכתב בסוגריים אמור להתייחס לקושי בהיגוי? מלמדים להגאות ולבצע מילים על ידי מילים ולא אחרת! תפני לקלינאי תקשורת כבר לפני כניסתו לבית ספר, זהו טיפול קצר וקל ביותר, בידיים מיומנות.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה