ארגון המלל במשפט

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/06/2013 | 22:40 | מאת: דנה

שלום, יש לי ילדה בת 3 ועשרה חודשים, לפי דעתי יש לה בעיה בארגון המלל במשפט ורציתי לדעת האם מדובר בתופעה שכיחה בגיל זה ואם לא, כיצד ניתן לפתור זאת. 1.כשבתי רוצה לאמר משפטי דרישה כגון , אני רוצה מים, או לאן הולכים או מי בא לקחת אותי היום, היא מבטאת את המשפטים בקלות. אך כשהיא רוצה לספר סיפור שהתרחש בגן או סיפור בכלל שהיא ממציאה , המשפטים אינם מובנים, רצף המילים משתבש ולר ברור, ולעיתים היא משתמשת במילים שאינן קיימות. 2. לעיתים היא מבטאת פעלים לא נכון, במקום לאמר אמא שתיתי מים,אז היא אומרת אמא שתתי מים (כלומר במקום להגות חיריק בפועל היא משתמשת בקמץ בפועל) האם אני צריכה לפנות לקלינאית תקשורת? כיצד ניתן לפתור בעיה זו?

כן, רצוי שתפני. רק כדי להוציא מהדרך בקשי מהרופא להפנותה לבדיקת שמיעה, קרוב לודאי הכל בסדר אבל זה שלב באבחון. בנתיים תעזרי לה לארגן את מה שהיא רוצה לאומר, תקשיבי לה עד הסוף וחיזרי על המשפט באופן מסודר, כך היא תוכל לשמוע את מה שהתכוונה לאומר בצורה נכונה. תפני בהקדם!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה