המשך לשאלה בן חמש

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

27/05/2013 | 14:47 | מאת: אמא ל 2

תודה רבה על תשובתך המפורטת. את למעשה הראשונה שהצליחה להגדיר את מה שאני מנסה לבטא בקול כבר הרבה זמן. יש לי אינטואציה חזקה מאוד שהילד אכן שומע אבל איכות השמיעה שלו לקוייה. מה שהכי בולט אצלו כמו שציינתי זה כששומע מוזיקה, שירים. לדעתי הוא שומע את זה כמלל ארוך ומבולבל ביחד עם המנגינה לדעתי הוא שומע סלט. כך גם כאשר מדברים איתו הוא שומע אבל לא מדוייק. הוא ילד שיכול מאוד להטעות היות שמבחינה התנהגותית הוא מקסים וקשוב, וחבר טוב ואינטלגנט נורא בעל תחומי עניין נרחבים. הוא מצליח "להסתיר" איזה קושי שכנראה למד לפצות ולהטעות. אך אני חוששת שכשיגיע לבית הספר יפתח פער בעקבות הקושי, וכמובן שיכול לפגוע בתחושת המסוגלות שלו. האם אין בכל זאת דרך לבדוק זאת כבר עכשיו כשהוא בן חמש. אין דרך שאני יכולה לעזור לו? חשוב לי לציין שאני ממש לא אמא היסטרית, זה באמת נובע מכך שאני כבר כמה שנים מסתובבת עם בטן לא רגועה בגלל נושא זה.

יש מערך אבחוני מצויין בתל השומר, במכון שמיעה. תנסי אם לא לאתר את דר' חנה פוטר, בתל השומר וגם במכללה בקירת אונו. היא מומחית בנושא. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה