בת שנתיים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

27/05/2013 | 11:20 | מאת: שני

שלום, ביתי בת שנתיים וארבעה חודשיים..ילדה מאוד מפותחת לגילה יודעת הכל אפילו יותר מהגיל שלה..מדברת הכל אבל יש לה בעיה בהגייה של המילים.לדוגמא:נגיד היא אומרת אכלתי-אכלתו,שמתי-שמתו,סיימתי-סיימתו,התקלחתי-התקלחתו,וכו'...אני מתקנת אותה ואז היא אומרת תמילה הנכונה..אבל שהיא מדברת שוב פעם אז זה חוזר על עצמו שוב.רציתי לדעת מה לעשות..יש פתרון לזה?תודה מראש

אין מה לעשות ובודאי, לא לתקן אותה! דברי אליה ננכון, אל תחזרי אל מה הנאמר לא נכון... תני לה להתפתח, תקשיבי לדבריה וזהו! ההתפתחות והזמן, הבשלות והיכולת יתנו לה את הכלים לתיקן עצמי. תפקידך לחנכה ולהנות ביחד!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה