בעייה באות ש'

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

23/05/2013 | 20:03 | מאת: שיר

יש לי ילד בן 5 עוד מעט.כשהוא רוצה לבטא מילה עם האות ש' יוצא לו האות ס'.לדוגמא,שהוא רוצה להגיד שלום יוצא לו סלום וכדומה.כשאנחנו מתקנים אותו והוא חושב על האות ועל המילה אז יוצא לו טוב אבל שהוא מדבר ברצף זה חוזר לקדמותו. שאלותי הם: האם להמשיך ולתקן אותו או שעם הזמן זה יעבור לבד או שאולי עזרה מקצועית תעזור פה? תודה ומצפה לתשובה

אם את מתקנת לו, והוא חוזר נכון על ההגה, אז סימן שהוא עדיין צעיר מדי כדי לבצע אבחנה של הצליל ומיקומו, מה שמתאים בהחלט לילד בגילו. אל תתקני לו ואל תעירי לו, תני לו להבשיל והוא יעשה את העבודה לבדו. חשוב שתדברו איתו נכון. אם כמה חודשים לפני כניסתו לכתה א' עדיין לא רכש את ההגה /ש/, זה יהיה הזמן לפנות לקלינאי תקשרת, בתנאי שיש לו שיניים (אם יפלו עד אז, כדאי להמתין לבקיעת השיניים החדשות.)

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה