קלינאית דוברת שפה זרה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/05/2013 | 07:33 | מאת: רוחמה

שלום לבני בן 7 אובחנה בעית שליפה (וכן אוצר מילים דל וקשיים בארגון שפה) רציתי לדעת עד כמה יהיה נכון לטפל אצל קלינאית ששפת האם שלה אינה מעברית.. מדברת במבטא זר ופה ושם זקוקה לעזרה בתרגום מילים וביטויים לעברית..

גם אני לא דוברת עברית כשפת אם, ועדיין מטפלת מצויין בילדים, כך שאם המבטא איננו כבד ואם בנך יצר קשר טוב עם המטפלת, אז לא צריכה להיות בעיה. חשוב שאת, כאם, תקבלי הדרכה באפן רציף כדי להמשיך את העבודה איתו בבית. יש הרבה מה לעשות בגיל הזה ואין סיכוי רב שמפגש של פעם- פעמיים בשבוע עם הקלינאי תגרום לשינוי במבטא או בסגנון הדיבור. מדינת ישראל הינה ארץ קולטת עליה ויש אנשים עם מבטאים שונים ומגוונים, בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה