בדיקת שמיעה אצל תינוקות בתה"ש

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

17/10/2001 | 21:56 | מאת: הדס

בני הקטנטן עשה את בדיקת השמיעה שעושים לכל הקטנטנים בתל-השומר (עם האוזניה הקטנה) אך לא עבר באוזן שמאל. הבנו שלא מעט תינוקות לא עוברים באחת האזניים עקב שאריות של מי שפיר וכו' היום (בן 6 שבועות) היינו בבדיקה נוספת אולם הוא לא היה ממש רגוע וגם קצת מצונן ולכן הקלינאית לא ממש עשתה את כל הבדיקה וזימנה אותנו שוב (כשלא יהיה מצונן). אני מעט נלחצתי ושאלתי אלייך היא: אם חס וחלילה אכן יש בעיה באוזן אחת, כיצד זה משפיע? מה ניתן לעשות בגיל כה קטן כדי לשפר? האם יש השפעה על התפתחות השפה כשהבעיה היא רק באוזן אחת? ועוד - האם בגיל זה הוא אמור להפנות את ראשו למקור קול כמו מוזיקה או דיבור (לא רעש חזק)? תודה לך!

18/10/2001 | 06:07 | מאת: פרידה קורנברוט

הבדיקה בתה"ש הינה לאיתור מוקדם ויכולה להצביע על בעישה רצינית בשמיעה, כדאי מאד שהמשיך את האיבחון..... וזה עדיין לא אומר שיש בעיה רצינית אלה רק שהילד עדיין לא עבר וכדאי להמשיך ולעקוב. מבחינת התפתחות השפה והתקשורת במידה ויש שמיעה תקינה באיוזן אחת, אין כמעת השפעה ומרבית הילדים הגדולים עם פגיע בשמיעה באוזן אחת מתגלים במיקרה לגמרי, בבדיקות שגרתיות (בביה"ס או בצבא). או במהלך הצטננות וירידה זמנית באוזן ה"טובה" אופי הבדיקה כולל תצפית ובדיקה אוביקטיבית של הדי-אוזן (otoacustic emissions) וישנם בדיקות אוביקטיביות נוספות היכולות לסיע באיבחון. בינתיים תשתדלי לא לדאוג יותר מדי, להנות מהקטן ומהאמהות החדשה ותמשיכי את האיבחון באורך רוח ונחת מזל טוב!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה