איבחון קול

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

17/10/2001 | 06:21 | מאת: משה

1.כיצד מתבצע איבחון קול ע"י קלניאי תקשורת ? 2.מה הבדל בין מורה לפיתוח קול לקלניאי תקשורת ? אם בכלל יש הבדל ? 3.עברתי בדיקת סטרבסקופ ע"י רופא ,למרות שהייתי מאוד מצונן וכאב לי הגרון.האם לדעתך יכולה להיות לכך חשיבות בתוצאה של הבדיקה.יש לציין שאמרתי זאת לרופא ,אך הוא לא התייחס לכך בכלל.

18/10/2001 | 05:57 | מאת: פרידה קורנברוט

הבדיקה בסטרובוסקופית בידי רופא הינו כלי להסתכלות במיתרי קול, במנוחה ובפעולה, במידה והיתה מצוננן או לא הרופא יכול היה לראות האם יש מחלה גם בגרון (לא יודעת בן כמה אתה אבל יכול להיות שרצה לשלול גידול או תהליך טופס מקום, כמו יבלות, פוליפים או ציסטוט. כמובן שלבירור תפקוד המיתרי במצב רגיל ולצורך קביעת צורך הטיפול בקול צריך בדיקה במצב של בריאות ולא של מחלה! קלינאי התקשורת שומע את המרכיבים השונים של הקול ומתרשם מהשיטה האישית להפקת הקול. קלינאי התקשורת באים מתוך רקע של אנטומיה, פיזיולוגיה והפקת הקול בכל גווני הפקת הקול והשימוש בה, מאנשים חולים, אם גידולים, ניתוחים ומחלות רבות ועד לשימוש על ידי אנשים בריאים, ממורים ועד זמרים. מורים לפיתוח קול עוסקים בעקר בשימוש בקול לשירה ולמעשה יכולים לעשות נזק כשמנסים לעסוק באנשים חולים ללא הכשרה. לצערי עדיין אין חוק קלינאי תקשורת שמגן על זכותם של המטופלים לקבלת טיפול מאנשים מוסמכים וגם אין מספיק מודעות בציבור. מערכת הרפוא מעסיק רק קלינאי תקשורת שהם בעלי הכשרה והכרה במעמדן המקצועי, על כן, במידה והינך זקוק לטיםול קול גש לקלינאי ובדוק שאכן יש ברשותו תעודת הכרה של משרד הבריאות, והיאכבר תדריך אותך בהפניה נוספת לבדיקה תפקודית. בהצלחה!

18/10/2001 | 14:25 | מאת: משה

על התשובה המהירה והמאוד מפורטת.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה