מבטא את האות "ר" במקום "ל"

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/03/2013 | 21:32 | מאת: עמית

שלום. בני בן שנתיים ו-4 חודשים. מדבר שוטף משפטים ארוכים ומובנים. הוא אינו מבטא את האות "ל" בכלל. הוא יגיד במקום ל או ר או י. אין לו לשון קשורה (כשהיה תינוק בדקו אותו) אבל כשאני מבקשת ממנו לשיר למשל תוך משחק "לה לה לה" ומראה לו איך אני מרימה את הלשון למעלה הוא מנסה ולא מצליח להרים את הלשון למעלה. הוא ישיר רה רה רה זה מוכר לך? עובר מעצמו או שכדאי לבדוק? תודה רבה.

תופעה מוכרת וזה אחד הטיפולים השכיחים וקלים בילדים בכללץ תפני לקלינאי תקשורת אשר תבדוק את הבסיס של הפרדת התנועה, החיקו והאבחנה השמיעתית לפני שתצפה ממנו להגאות נכון. הוא בכל מיקרה צעיר, כך שאם תקבעי תור ותמתיני חצי שנה, זה מצויין כי בנתיים הוא יגדל ויוכל לפתח את הכישורים הנדרשים להצלחה בטיפול. לא כדאי להתחיל טיפול לפני גיל חמש, בהגה /ל/. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה