דיבור בגיל שנתיים ושמונה חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

02/03/2013 | 11:58 | מאת: אמא

בני בן שנתיים ושמונה חודשים מדבר כמעט הכל , מבין הכל ומה שרוצים ממנו, אך הדיבור שלו לא כל כך ברור. אני כאמא שלו מבינה את הכל אך עדיין ישנם פעמים שאפילו אני לא כל כך מבינה אותו, מציינת שההתפתחות שלו בסדר גמור, הוא נמצא במסגרת של מעון יום והכל תקין אצלו, האם יש לי סיבה לדאגה או שהכל עניין של זמן וזה יסתדר עם הזמן?

השאלה החשובה ביור היא, האם במהלך התקופה האחרונה דבורו נעשה יותר ברור? למשל כעת לעומת איך שדיבר בראש השנה או בחנוכה? האם אנשים רחוקים יותר מבינים אותו יותר טוב? בכוון שאת מותרדת כדי לך לקבוע תור לקלינאי תקשורת (לא בהיסטריה ולא בלחץ) ולאחר שיבדק, לקבוע פגישה חוזרת לאחר שלושה חודשים, אז יהיה לך מישהו מקצועי שיכול להעריך את התקדמותו. הכלל שבגיל שלוש וחצי דיבורו צריך להיות מובן גם למי שאיננו בחוג המשפחה והאנשים הקרובים. יש תופעות של דיבור לא ברור גם אצל ילדים חכמים ומוכשרים ביותר!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה