ילד בן שנתיים וארבעה חודשים מגמגם

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

11/02/2013 | 07:01 | מאת: צדי

שלום בני בן השנתיים וארבעה חודשים החל לגמגם לפני ארבעה חודשים עם לידת אחיו הקטן (האמת כמה ימים לפני זה). הוא ילד שמדבר ברצף ויפה מאוד לגילו ולכן דאגנו מאוד. אחרי חודש התופעה חלפה והוא חזר לדבר רגיל עם גמגומים קלים מדי פעם. פתאום הוא חזר מהגן כשהוא לא מצליח להוציא משפט או לפעמים מילה בלי לגמגם. לפעמים הוא נתקע במילה הראשונה של המשפט לדוגמה : אאאאאאאאאבא ואז הוא צועק את המילה בכעס. לפעמים אחרי שעוזרים לו, בניסיון נוסף שלו הוא מצליח. כיצד צריך לטפל בגמגום זה ? האם לפנות לייעוץ ?

חזרות בתחילת מילה או משפט הינם אופייניות להתפתחות שפה, תיראי כאן כמה פעמים השאלה נשאלת. קיראי בבקשה את תשובותי מהעבר. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה