מודאגת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

10/02/2013 | 10:34 | מאת: סבתא ממערכת החינוך

יש לי שלושה ילדים וחמישה נכדים בגילאים שונים, אני באה ממערכת החינוך לאחר 40 שנה כשמילאתי במערכת תפקידים בכירים. אני מודאגת מאחד מנכדי. הילד הוא בן שנה וחצי וראשון להוריו שמלמדים אותו ללא הרף, הם יושבים עימו שעות ומלמדים אותו לדבר, להבין ללחוץ לזרוק ועוד כהנה וכהנה. הילד משתף פעולה באופן מלא לומד מפנים ומבין, נראה לי שיש לו אינטליגנציה תקינה מאוד. כשהוא נהנה הוא צוחק ומרוצה, משתף פעולה כשרצים אחריו ומנסים לתפסו, הוא בורח וצוחק. כשהוא מצליח לעשות משהו הוא מוחה כפיים ומסתכל על הסביבה ומחכה לתגובה של האחרים (שגם ימחאו לו כפים ). יחד עם זאת הוא לא יוצר קשרים חברתיים למעט הוריו ואולי עם סבתו השניה שגרה קרוב אליהם. בגן אינו יוצר קשר עם ילדים, הגננת העירה על כך להורים, כשאני יוצאת איתו לגן המשחקים הוא לא מתייחס לילדים אחרים שנמצאים שם, לא כשהם עומדים בתור ( לא רואה את התור ) לא כשהם פונים אליו, מראים לו משהו או מדברים אליו, לא מתעכב להסתכל על משהו כמו ילד מתנדנד, ילד משחק ילד נופל משהו צוחק וכד'. במפגשים משפחתים מנסים שאר בני המשפחה לתפוס את תשומת ליבו והוא אינו מגיב כלל עד כדי כך שהילדים האחרים שואלים למה הוא לא משחק איתנו. איתי הוא כמעט ולא מצליח ליצור קשר עין כמה שאני משתדלת לתפוס את תשומת ליבו, אינו מבין ומגיב למשחק כדור : תפוס וזרוק. אינו מגיב לשאלות כמו אתה רוצה עוגיה? אתה רוצה לטייל ? הוא ממלמל לעצמו הרבה מאוד, משחק עם עצמו ומדבר עם עצמו, לא מנסה לתפוס תשומת לב של אף אחד. מייבב לפעמים כשלא מצליח לא משהו אבל לא פונה ומבקש עזרה גם לא במבט. ברור לי שמשהו לא בסדר, אני לא יודעת להצביע על מה ויותר מכך מה לומר להורים שלו שלא רואים שמשהו לא בסדר. תודה מסבתא מודאגת

המקום הנכון לאיבחון הילד הוא במכון להתפתחות הילד, הוריו האחראיים לטיפולו ורק הם יכולים לבקש אבחון. אולי תצליחיחח איתם על העניין,, לשמוע מהם מה הם רואים וחושבים ואלי הם בעצמם כבר מעלים שאלה בקשר לקשרים החברתיים של נכדך? תוכלי אולי לסייע להם להחליט לפנות לאבחון, ורק אחרי האבחון תידעי אם יש מקום לדאגה. האם הוא עבר בדיקתש מיעה וראייה? בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה