שאלה בדבר שפת הג'יבריש

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/02/2013 | 16:49 | מאת: איילה

שלום , בני התינוק, הוא בן שנה וטארבעה חודשים.הוא מרבה להתשמש בשפת הגיבריש...ממש באופן שוטף..הוא אומר כמה מילים ולעיתים חוזר אחרי מילה שאנו אומרים לו לומר אותה... השפה נראית לי שונה ומשונה, בעיקר העובדה שבגן ובגינה איני שומעת ילדים כמעט מדברים בה..עברה פה עברה שם..אבל לא כדיבור שוטף ...על מה זה מעיד.לעיתים זה נראה לי חריד מידי. עד מתי פעוט אמור/צריך/יכול להשתמש בשפה זו באופן אינטנסיבי ? בברכת תודה ,אם מודאגת.

נשמע כיילד תקשורתי ומילולי, תקליטי אותו ותהני ממנו כי מהר מאד ילמד לדבר ברור ואז הדיבור הזה יהיה זכרון מתוק של ילדותו המוקדמת.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה