מוכנות לטיפול אצל קלינאית תקשורת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

06/02/2013 | 10:30 | מאת: בניאיש סימה

בתי בת ה 4.5 אינה הוגה את האותיות הגרוניות ק'.ג'.ת היא מעוותת וצ היא הוגה כ ס , התחלנו טיפול אצל קלינאית תקשורת במכון הדים היום הייתה פגישה שנייה והקלינאית קראה לי לשיחה ואמרה שבתי אינה משתפת פעולה ורוצה רק לצייר ולא לעשות את המשימות שהיא מטילה עליה ,אני מבינה את ביתי וכך גם האנשים הקרובים לה, אך אנשים שלא מכירים אותה לא מבינים לפעמים מה היא אומרת, אני חוששת שהיא תגיע לגן חובה ושם הם גדולים מספיק ויצחקו עליה וזה יפגע בבטחון העצמי שלה, איך אני יכולה לעזור לבתי?

גיל 4 וחצי הינו מתאים לטיפול בהגאים שהצגת. אחרי שתי פגישות מוקדם לקבוע את רמת שיתוף הפעולה. המלצתי, תעברי לטיפול לקלינאי בעלת נסיון שתסייע לילדה ובשלב ראשון, גם אם זה לוקח כמה פגישות, תיצור קשר ראשוני ושיתוף פעולה, אשר הינם הבסיס להצלחה. צריכה להיות התאמה בין הקלינאי לילד, אולי הקלינאית הזאת לא הצליחה להתחבר לילדה שלך. תעברי הלאה לפני שהיא תפתח התנגדות לטיפול. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה