בת 15 שבועות לא מפיקה קולות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

03/02/2013 | 08:52 | מאת: אורנית

שלום רב, בתי בת 15 שבועות. יוצרת קשר עין, מחייכת המון, מזהה ונהנית מאינטרקציה איתנו (אימא, אבא) ומחייכת גם למבוגרים אחרים בסביבה. כמו כן עוקבת אחרינו במבטיה ואחר חפצים נעים בסביבתה. מבחינה מוטורית איננה מתרוממת על ידיה בכוחות עצמה וכשאנחנו עוזרים לה להתרומם היא מצליחה להחזיק את ראשה לפחות מדקה ומייד מתחילה "לקטר". בנוסף שמתי לב כי היא איננה מפיקה קולות, גם לא קולות גרוניים (אההה, אוו), אעפ"י שאנחנו מדברים איתה המון, שרים לה שירים שחוזרים על עצמם, מדגישים הברות וכו. מה היית ממליצה לנו לעשות בשלב זה?

האם היא עברה בדיקת שמיעה במקום לידתה? האם הופנתם להמשך אבחון שמיעה? אם יש לכם שאלה, תשאלו את הרופא המטפל שלה ואם לא נענתם, תפנו למכון להתפתחות הילד לבדיקה התפתחותית מקיפה. מה זאת אומרת אינה מפיקה קול? אינה בוכה? רצוי להסביר. בכל מיקרה, נראה לי שרצוי לבדוק התפתחותה המוטורית והתחושתית לעומק בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה