שאלה לגבי בן 4.5

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

03/02/2013 | 08:42 | מאת: גלי

שלום, בני בן ה-4.5 בעל אוצר מילים רב וגבוה, מדבר היטב. בחודשים האחרונים שמנו לב שלעיתים יש לו תופעה של חוסר שטף המתבטאת בחזרה על מילות יחס: "ש...ש...ש...", "כי... כי... כי..." אולם הוא אינו "מפרק" מילים כמו בגמגום (לדוגמא: "ב-ב-בית"). התופעה אינה מופיעה תמיד ויכולה לחזור על עצמה אפילו פעם בכמה ימים. אגב, לא נראה שזה מפריע לו בכלל והוא בעל ביטחון עצמי גבוה. בשבועיים האחרונים שמנו לב שהוא פחות חוזר על מילות יחס ויותר משלב במשפט בין המילים "אה... אה... אה...". האם יש טעם לקחת אותו לבדיקה או שהתופעה תעבור מעצמה? חשוב לי לציין שאנחנו לא משלימים לו מילים או עוזרים לו אלא מתעלמים מהתופעה בפניו. תודה!

שמע כמו שלב תקין בהתפתחות הדיבור של ילד שיש לו מה להגיד. לדעתי אין מה לפנות לגורם מקצועי.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה