שטף דיבור מהיר ובליעת מילים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

30/01/2013 | 14:52 | מאת: אסתי

שלום, בתי בת 7 וחצי לומדת בכיתה ב'. בשנים האחרונות הבת שלי דיברה מהר מאוד ובלעה מילים , לא ייחסתי לזה חשיבות. לאחרונה הדבר מטריד אותי מפני שלדעתי זה מפריע לה בתקשורת עם אנשים או ילדים בגילה. מאחר והיא מדברת נורא מהר קשה מאוד להקשיב לה ואפילו אני כאמא מאבדת את ההקשבה אליה. אני נוטה לראות איך ילדים מסתכלים עליה (כאילו היא מדברת מוזר ולא ברור). היא אנרגרטית מאוד וכך גם הדיבור שלה, שמתחיל ברור ולאחר משפט או שניים היא בולעת מילים. השאלה שלי האם אני צריכה לקחת אותה לאבחון אצל קלינאית תקשורת? דבר נוסף, איך אני יכולה לעבוד איתה בבית כדי לעזור לה. זה מטריד אותי מאוד כי אני חושבת שזה פוגע בקשרים החברתיים שלה ובתקשורת עם ילדים. תודה אסתי

1. כדאי לפנות לקלינאי תקשורת 2 כדאי לעבוד איתה על המושג של קצב (אולי במוזיקה? תופים?) כדי לאפשר לה לקבל מושג על מהירות והאטה של קצב הדיבור. 3 היא צריכה לפתח מודעות, דבר קשה בכל גיל ובטח בגיל זה. 4 אם את חושבת שיש בעיה חברתית, אולי בהתייעצות עם קלינאי התקשורת תעלי את הנושא של שילוב חברתי? אולי צריך לתת לה כלים בשני התחומים? 5 אולי שילוב בתאטרון יתר לה כלים למודעות?

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה