בת 4 ולא מצליחה לבטא "ר"

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

29/01/2013 | 20:01 | מאת: מיכל

שלום רב, ביתי בעוד 3 חודשיים תהיה בת 4 ולא מצליחה לבטא ר.(רייש) גם כשאנחנו מנסים לתקן אותה היא פשוט לא מצליחה. האם צריך לטפל בגיל זה או שזה מסתדר? כיצד אני יכולה לסייע לה בנושא זה? תודה מיכל

גיל הרכיסה של ההגה "ר" הינו סביבה גיל 5 אין מה למהר ובטח לא "לתקן לה" בעוד כמה חודשים תפני לקלינאי תקשורת כך שגם עם המתנה של כמה חודשים 0בגלל התורים) היא תגיעה לטיפול לקראת גיל 5, עד אז תקפידו לדבר איתה נכון ולא לנסות להעיר את תשומת ליבה לדיבורה, אלה תתיחסו לתוכן דבריה. יש כמה תהליכים שצריכים להבשיל לפני שהיא תהיה מוכנה לרכישת ההגה הצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה