תינוקת לאחר מחלה שלא חזרה לקשקש כמו פעם

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

22/01/2013 | 22:25 | מאת: אמא1של1תינוקת

שלום, ביתי בת שמונה חודשים ושבוע, עד לא מזמן הכל התפתח בקצב ה"נורמלי", חייכה, צחקה ,יוצרת קשר עין , מלמלה וגם חיברה יותר מהברה אחת(לא חזרה אחרי מה שאמרנו עדיין). לפני שבועיים שמנו לב שכל הסופ"ש לא קישקשה בכלל ולקחנו אותה לרופאה שאמרה שיש לה בצקת על מיתרי הקול. טופלה באינהלציה. והתחילה כמעט מיד לחזור לקשקש,אך מיד פיתחה שיעול וליחה שמאוד הפריעו לה. היא כבר כמעט ולא משתעלת, אך לא חזרה לקשקש כמו פעם - היא מתמקדת בעיקר ב אה,אה,אה (A) לפעמים דברים אחרים אבל לא חיבור הברות כמו פעם (היא גם לא חוזרת אחרי הברות שלנו). ( אוהבת לעשות אה... ולשים יד לעצמה על הפה לסירוגין כדי להשמיע קולות ) חוץ מזה היא מתקשרת יפה , מאוד אוהבת חברה, בעלי חיים, משחקת יפה מאוד יודעת להביע מתי לא רוצה לאכול יותר וכו'. אני חוששת מכך שהפסיקה לקשקש (ומכך שאינה חוזרת על מה שאנו אומרים) , מתי לפנות לגורם מקצועי? (ואיזה) תודה

תפני לרופא אאג', ובקשי לבצע בדיקת שמיעה... לפעמים לאחר דלקת באיזור יש גם ירידה בשמיעה ונוזלים באוזניים. אם הכל בסדר, כניראה שהיא עדיין מתעוששת מהמחלה שהייתה לה. רופא בד"כ לא רואה מתרי קול של חלדה קטנה, איך נבדקה?

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה