לגדול עם שלוש שפות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

19/01/2013 | 15:30 | מאת: א'

שלום, ביתי בת שנה ועדיין לא מדברת. אנחנו חיים בסין, מתוכננים להיות פה שלוש שנים (עוד שנתיים מהיום). יש לנו עוזרת שמדברת עם הילדה רק סינית (כל יום מספר שעות). אנחנו מדברים עם הילדה עברית בלבד- אך בבית אנחנו מדברים גם הרבה אנגלית בעיקר עם הילדים הגדולים שלומדים בבית הספר אמריקאי. אנחנו מקפידים לדבר עם הקטנה רק עברית- אך רציתי לדעת עד כמה בעייתית החשיפה לשפה שלישית -אנגלית והאם כדאי לנו לצמצם חשיפה זאת? תודה ע'

היא תראה להם את הדרך.... ילדים יכולים להבין מספר שפות ואם תתנו לה לבחור, היא כבר תבחר באיזה שפה לדבר. העקר התקשורת! חשוב מאד להקפיד על עקרון של שפה אחת- מבוגר אחד. זה אומר לא לבלבל. הבעיה היא שאתם מדברים אנגלית עם יתר הילדים בבית, אז מה, הקטנה תהיה "מנודה" משיחות המשפחה? אם כולם מדברים אנגלית בבית, תניחו בנתיים לעברית (היא תרכושו אותו בגיל שלוש, ובסופו של דבר, אם תגורו בישראל, היא תלמד עברית.. כמו יתר הילדים אשר אתם מדברים איתם אנגלית. אז, במחשבה שניה, אולי עדיף ללת לה ילדה להיות חלק מהמשפחה ולא לבדל אותה דרך השפה???? לשיקולכם

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה