שיבוש דיבור לילד בן 3.5

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

17/01/2013 | 10:32 | מאת: מלי

בני יהיה בפסח הקרוב בן 4 - לא מצליח להגות נכון כ ו- ק במקביל ל- c k באנגלית במקום הוא הוגה ת בנוסף הוא לא מצליח להגות ג ואומר ד האם נכון לטפל גם בגיל זה ? הוא מודע לכך שהוא לא הוגה נכון ונראה שזה מפריע לו . אנחנו מדברים 2 שפות תןדה

תמתיני עד שימלאו לו ארבע שנים, אז תפני לטיפול אשר יקח עוד קצת זמן... עד גיל 4.5, אם עדיין לא גילה לבדו מה לעשות, זה יהיה הגיל המצוין לטיול.. לא כדאי לפני כן כי הוא עלול להיות מתוסכל מדי ועדיין יש סיכוי שילמד לבדו. התופעה מוכרת, הוא "מושיט" את הלשון קדימה במקום להחזיקה בגב הפה. אין מה לדאוג וסביר שזה יקרה בשתי השפות!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה