בת שנה לא אומרת מילים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

15/01/2013 | 12:48 | מאת: ליאור

ביתי תהיה השבוע בת שנה. היא עדיין לא מקשרת את המילים שהיא מבטאת לאדם/פעולה. למשל, לא אומרת אמממ כשהיא רוצה אוכל למרות שאני כבר חצי שנה אומרת אמממ כל פעם שאני נותנת לה אוכל. היא פשוט בוכה. בנוסף, היא לא ממש מדברת ג'יבריש וממלמלת אלא רק אומרת אבא, הב, אמ ואן כל הזמן(אבל שוב, בלי כוונה למשהו מסויים). חשוב לציין שאני רואה שהיא כן מבינה דברים - למשל כשאני מבקשת ממנה להביא משהו היא מביאה וכד'. זו הילדה הראשונה שלי ואני רואה בגן ילדים שכבר אומרים הרבה מילים עם כוונה ולכן קצת לחוצה. אשמח לשמוע את חוות דעתך בנושא. תודה.

בגיל שנה יש שונות רבה בין ילידם, במהלך השנה הקרובה היא ודאי תתקדם ותסגור את הפערים. הבעיה מתחילה כשמשווים, תמיד תמצאי ילד יותר מפותח וילד פחות מפותח.. אין לזה שום משמעות לתפקוד ולמידה בעתיד, לפחות לא בגיל שנה! תמשיכי לדבר אליה ולתת לה הזדמנות למלמל, תני משמעות למילמול שלה וזה יעודד אותה לפתח שפה מדוברת. תהייה לה לדוגמה ולמראה את הדרך, ואל תשכחי להנות ממה. האם היא עברה בדיקת שמיעה? אם שמיעתה תקינה אז באמת , כעת, תהני ממנה וזהו!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה