הפקת קשת הצלילים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

14/01/2013 | 21:57 | מאת: אבא

שלום, בני בן שנה וחמישה חודשים, ילד מקסים חכם ותקשורתי. בעל אוצר מילים מועט אך יודע לתקשר בדרכים אחרות. העניין הוא ששמתי לב שהוא מתקשה בהפקת כל קשת הצלילים. הוא מפיק בעיקר צלילים "גרוניים" ואת השאר מזניח. שאלתי : כיצד ניתן לגרות אותו להפיק צלילים נוספים מלבד הגרוניים? האם יש לגרות את איזור הפה בצורה פיזית? אשמח לכל רעיון. תודה מראש, אבא.

אין מה לגרות את הפה, הדיבור הינו חלק מהתפתחות הנורמלית. תשחקי איתו משחקי חיקוי לקולות וצלילים לא משמעותיים ואל תתני לו לדבר כשהמוצץ בפיו!אם לקראת גיל שנתיים- שנתיים וחצי עדיין דיבורו אינו ברור, תפני לקלינאי תקשורת. האם עבר בדיקת שמיעה???

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה