בת שנה וארבע חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

14/01/2013 | 14:14 | מאת: מיכל

שלום פרידה בתי בת השנה וארבעה וחצי חודשים, ממעטת לדבר. בת שניה, אחות לילדה שמדברת ללא הפסק בבית.מאז שהיתה תינוקת היתה שתקנית, מעט מלמולים.מאז שנולדה ספרתי כ- 40 מילים שאמרה בסך הכל, את רובן אמרה עד היום פעם אחת בלבד, למעט מילה אחת- שתיים שחוזרת עליהן יותר(טוק טוק טוק).חלק גדול מהמילים שאמרה- אמרה בשלמותן כמעט ללא טעות. לא אומרת אמא / אבא/ מים. (יכול להיות שהמלמול שלה אנה אנה אותו אמרה מספר פעמים מתיחס לאמא).הילדה מבינה כל מה שאומרים לה, אוהבת ספרים, בעלת זכרון מצוין, ומתקשרת איתנו כשהיא רוצה משהו בהצבעה/ בכי. כשהיא אוכלת היא "נוהמת" ומממלמלת מלמולים תינוקיים כאלה.לקחנו אותה לקלינאית תקשורת בקופת חולים שהמליצה לנו לעבור לקלינאית פרטית כדי שתוכל לבוא יותר במשך השבוע. האם המצב שתיארתי נורמלי? האם צריך לערוך בדיקת שמיעה? האם יש מקום לקלינאית פרטית או פשוט לחכות שיגיע הרגע שהכל ישתחרר? אודה לעזרתך.

14/01/2013 | 14:16 | מאת: מיכל

אוסיף גם שמרבית המילים שאמרה אינן כתגובה לשאלות ששאלנו אותה/ כחזרה על משהו שאמרנו, אלא מיוזמתה היא.

הישלה עדיין צעירה ויש מקום לשיפור משמעותי התקופה הקרובה... אם את רואה שבפרק זמן של כמה חודשים יש התקדמות, אז באמת לא צריך טיפול... גם לא ברור למה באופן פרטי, לילדים עד גיל 3 אין הגבלה בסל לגבי מספר טיפולים בשבוע! גם אם כבר בדקה, למה לא המליצה על בדיקת שמיעה? זה שלב ראשון בכל בירור... ממליצה שתבק מהרופא להפנות לבדיקת שמיעה. בהמשך, תרשמי את המילה והמצב בו ביא אמרה אותה במשך שבת שלמה (או יום אחר שאתם הרבה איתה) לאחר מכן, שימי את הפתק בצד וחיזרעי על אותו רישום לאחר חודשיים... אז תוכלי להשוואות האם הייתה התקדמות. בכל מיקרה, אם היא מתקשרת ושומרת על קשר עין... יש לה אחות פטפטנית, אז היא ממתינה להיות בטוחה לפני שתפתח את הפה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה