דיבור בגוף שלישי לילד בוגר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

12/01/2013 | 14:14 | מאת: שמית

אחיין שלי בן 10 וחצי ועדיין מידי פעם מדבר על עצמו בגוף שלישי. למשל בסיטואציות שהוא עושה משהו הוא אמר: "*השם שלו* מכין קצפת". או כשהוא פונה לאחותו הוא אומר: "*השם שלו* יהיה איתך". מעבר לזה יש לו הרבה פעמים דיבור בטון ילדותי. בלימודים הוא תלמיד טוב.

אם הוא תלמיד טוב, השאלה במה זה מפריע לו, האם יוצר סיטואציה שלא מבינים או שזאת צורת דיבור בבית, כמו משחק וסימןן הכר? האם מודע לצורת דיבורו והאם הכתיבה זה גם קורה??? הרבה שאלות למצב שלא ניראה פתולוגי, במיוחד אם הוא תלמיד טוב.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה