שיכפלנו כבשה..מגדלים ילדים במבחנות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

11/10/2001 | 16:49 | מאת: אמא אחת

ותרופה לגמגום??????

12/10/2001 | 05:48 | מאת: פרידה קורנברוט

עדיין אין, וגם לא יכולה להיות כי זהו בעקר סימפטום של חוסר שתף ולא מחלה!!!!!!

12/10/2001 | 23:41 | מאת: מגמגם אלמוני

דווקא יש תרופה לגמגום, לפחות לגמגום שלי. אני מגמגם מילדות, וכאשר השתמשתי במשך שנים בכמות קבועה של בנזודיאזפינים, לא גמגמתי בכלל. אפילו נתתי הרצאות ללא חשש. כאשר הפסקתי להשתמש בהדרגה בבנזודיאזפינים הגמגום חזר. בנזודיאזפינים ממכרים, אבל חוץ מההתמכרות לא היו תופעות לואי ולא הייתי צריך להעלות את המינון. אפילו סיימתי אוניברסיטה בהצטיינות בתקופה הזאת. אבל בגלל שלא היה לי נוח עם ההרגשה שאני תלוי בכדורים הפסקתי להשתמש בבנזודיאזפינים ואני מנסה להתמודד עם הגמגום שחזר. כך שבמיקרה שלי אפשר להגיד שיש תרופה לגמגום. תרופה שכאשר אני משתמש בה אני לא מגמגם בכלל. אבל אני בוחר לא להשתמש בה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה