קושי בהגברת עוצמת הקול בדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

26/12/2012 | 14:51 | מאת: מיטל

שלום, אני בת 32, מאז ומתמיד מדברת עם קול חלש ונמוך יחסית,והגברת הקול מצריכה מאמץ מבחינתי. אני שוקלת להתחיל להעביר הדרכות, והקושי הזה עומד בדרכי. השאלה שלי, אם קלינאי תקשורת יכול לעזור בתחום, ואם כן, האם יש אפשרות במקרה כזה, שסביר שאינו רפואי, לקבל הפניה לקלינאי מרופא. תודה, מיטל

לינאי תקשורת בודאי תסייע, אבל קופת חולים לא תממן את הטיפול כי אינך בעלת פתולוגיה או מחלה... זה דווקה טוב! תתחילי בפנייה לרופא אף אוזן גרון שיבדוק את האוזניים ומתרי הקול, בקשי הפנייה לביצוע בדיקת שמיעה (כן, גם אם הינך בטוחה ששמיעתך תקינה) ואחר כך, תפני לקלינאי תקשורת המטפל סקול. בבית חולים לעתים כדאי כי משלמים שם תאריף ממשלתי.. אולי בכל זאת הרופא ימצא סיבה טובה להפנותך על חשבון הקופה...? בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה