גמגום אצל ילד בן 2.5

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/10/2001 | 18:37 | מאת: פאן

יש לי ילד בן שנתיים וחצי. מפותח וחכם. עקשן מאד ויודע היטב מה הוא רוצה (ובדרך כלל משיג זאת). מאד מפונק. לפני כחודשיים הוא התחיל לגמגם. יש לציין שהוא דיבר היטב קודם והוא שומע שפה שניה. הגמגום הולך ומחריף. לעיתים הוא נתקע עם מלה המון זמן ובימים האחרונים הוא פשוט מוותר וממשיך הלאה בשיחה. לפי המלצת הרופא והגננות, אנחנו מתעלמים. אבל ליבי נשבר כל פעם שאני שומעת אותו. הוא כ"כ רוצה לומר משהו... פשוט כואב הלב. אני יודעת, לפי מה שקראתי, שזו בדרך כלל תופעה זמנית וזה קורה הרבה לילדים נבונים ו... בכל זאת אני לא שקטה.

12/10/2001 | 05:38 | מאת: פרידה קורנברוט

תעייני בתשובה לחגית, מה 5.10 ובמידה ועדיין תרגישי שיש בעיה פני לקלינאי תקשורת לקבל הדרכה נוספת

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה