אחור התפתחותי ובעיות תקשורת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/10/2001 | 11:18 | מאת: שרית גרין

האם נתן לזהות סממנים ראשוניים של אוטיזם בפעוטה בת שנתיים וחמישה חודשים אשר מביעה עצמה בצעקות. עצם העובדה שהחלה ללכת בגיל שנה ועשרה חודשים. על פי איבחונים ישנו איחור של כ 10 חודשים בהתפתחותה השיכלית. האם יש אפשרות כי דבר זה מצביע על אוטיזם והאם זה שלב באוטיזם? האם הדבר יכול להתגלות בבדיקות גנטיות? הילדה רוקדת תמיד בצורה של סיבוב ועד כ-20 סיבובים בבת אחת מבלי לפול אך אינה רוקדת מצד לצד. יש לציין כי במעקב האיבחונים והבדיקות תמיד נרשם כי יש לילדה יש קשר עין טוב ומתקשרת היטב עם הסביבה. אובחן לה LOW MUSCLE TONE ועל כן אני חוששת כי יש לכך ביטוי לאוטיזם.

10/10/2001 | 05:54 | מאת: פרידה קורנברוט

בסימפטומים שאת מתארת מתאימים יותר לאיחור התפתחותי כללי. אוטיזם הינה תופעה בעקר של קשר לסביבה ואינו מתאים לתאורך טונוס שרירים נמוך מתאים להמון מצבים שונים, לא רק לתאור הילדה, יכול להיות ילד מבריק ועד הסובל מפיגור עם טונוס נמוך. כדי שהילדה תטופל במכון להתפתחות הילד, שם יראו את התמונה הכוללת וגם ידריכו אותך ויטפלו בה, בנוסף להפניה למסגרת טיפולים-מחנכת מתאימה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה