בת שנה וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/10/2012 | 09:24 | מאת: דניאלה

שלום, הבת שליבת שנה וחצי ולא מדברת , מבינה כל מה שמדברים איתה ,עונה בכן ולא עם הראש, כל ההתפתחות שלה היתה בסדר גמור . עושה קולות של בעלי חיים, יודעת את כל איברי הגוף . בקיצור אנחנו מבינים אותה והיא אותנו. אבל היא מנסה כל הזמן לדבר ומצליחה להגיד רק אבא או האותיות הראשונות . האם יש סיבה לדאגה? או לתת לזמן לעשות את שלו?

עדיין אין סיבה לדאגה כי כל קול של חייה או כן ולא הינם מילים מבחינתה. בגיל שנתיים אמורה לצרף שתי מילים ולהרחיב את אוצר המילים, אם לא עושה זאת, עד אז, תפנו לקלינאי תקשורת דרך שרותי הקופת חולים שלהם. בנתיים דברו אליה בצורה ברורה ותעודדו אותה להשמיע קולות ולחקות צלילים. רצוי להפנותה לבדיקת שמיעה,רק כדי להבטיח שהיא אכן שומעת טוב.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה