בעית היגוי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

06/10/2012 | 20:39 | מאת: מרגלית

שלום בני בן 4 ואינו מבטה כלל את האות ר אלא אומר במקום ר א' ולפעמים כשהוא מדבר נוצר מצב שלא תמיד מבינים אותו ומבקשים ממנו לחזור על דבריו וגם בגן השנה הגננת ישר מהתחלה אמרה לי שנראה לה שיש לו בעיית הגייה אך היא עדין לא סיימה לבדוק את זה לכן רציתי לשאול האם זה משהוא שחולף או יש צורך באיבחון וטיפול, וכמובן מי מאבחן, למי צריך לפנות?

ההגה /ר/ נרכש יחסית מאוחר על ידי הרבה ילדים, נכון יהיה לקחת אותו לקלינאי תקשורת לקראת גיל 5, אז הוא יהיה בשל ללמידה ורכישת ההגה. בנתיים חשוב לעשות כל נסיון להבין מה הוא אומר, ולחזור על המילה כדי לאפשר לו לשמוע אותה בצורה הנכונה. הלמידה בה קודם כל מהאבחנה השמיעתית ובשלות פונולוגית, והוא עדיין צעיר. חשוב לדבר איתו נכון ולא לחקות או להעיר בקשר לדיבורו, יתר הילדים לרוב לא שמים לב וכדאי להעביר את ההתיחסות הזאת לגננת.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה