ילדה מדברת בהפכים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

02/10/2012 | 19:26 | מאת: רועי

בתנו בת שנתיים ושמונה חודשים. יש לה אוצר מלים עשיר מאד והיא מדברת הרבה מאד, משפטים ארוכים ומורכבים, סיפורים מעניינים וכו'. דבר אחד מוזר ביותר - היא מדברת המון המון בהפכים. כשיוצאים ומאד קר, היא אומרת "חם לי", כנשכנסים לחדר חשוך "אבא, תכבה את האור". כשהיא רוצה לעבור למושב הקדמי באוטו "אני רוצה אחורה", כשהיא לספר משהו על הפעם הקודמת שהיינו איפה שהוא "בפעם הבאה שהייתי...", ואני יכול להמשיך עם עוד ועוד דוגמאות. אציין שמזה שנה אנו בארה"ב, אבל נדמה לי שזה לא קשור, כי זה התחיל עוד לפני שהיא התחילה ללכת כאן לגן ודיברו לידה רק עברית (חצי שנה ראשונה הייתה עם אימה בבית), היום שהיא מדברת גם יותר ויותר אנגלית, זה קורה בשתי השפות. האם זו תופעה מוכרת?

כל ילד והמיוחדות שלו אם הדיבור שלה תפקודי והיא מצליחה להביעה את עצמה, לא ניראה לי שיש בעיה מיוחדת יחד עם זאת, חשוב שאתם תשמיעו לה את הביטוי הנכון בכל פעם שהיא משתמשת לא נכון... במיוחד כשהיא חשופה לשתי שפות ושתי מערכות תחביריות וסמנטיות שונות. הקפידו לדבר איתה בעקביות באותה שפה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה