היגוי לא נכון של ילד בן 4

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

06/10/2001 | 07:01 | מאת: לבנת

שלום הבן הבכור שלי בן 4 ואומר "י" במקום "ל". לעומתו הילד השני שבן שנה ותשעה חודשים מבטא יפה את האות "ל". האם יש צורך לפנות לקלינאית תקשורת או פשוט לחכות? תודה לבנת

08/10/2001 | 07:03 | מאת: פרידה קורנברוט

תפני לקראת גיל 4.5 כך שליקרת גיל 5 יוכלו ללמד אותו. את יכולה בינתיים לעודד אותו והמשיך את התפתחות השפה בכל התחומים, לתת לו ללעסו אוכל רגיל, קשה וכו, כדי לעודד את תנועות הלשון והפרדת התנועה בין הלשון ללסת. הקפידי לדבר איתו בכון ולהבין את דבריו.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה