בדיקת שומן ארוכות מאוד בפלסמה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

15/01/2001 | 22:44 | מאת: דני

לבננו בן שנתיים וחצי שסובל מהיפוטוניה ועיקוב הפתחותי שמתבטא במוטוריקה ודיבור נערכו בדיקות דם. להלן תשובות לבדיקות חומצות שומן ארוכות מאוד (VLCFA) בפלסמה : Prisatanic : 0.06 Phytanic : 2.4 C26/C22 : 0.015 C24/C22 : 1.07 C22 : 25/8 Algorihm : 0.82 האלגוריתמים מהווה שקלול בין ערכי C26 והיחסים C24.C22 עפ"י נוסחת Moser. מה אומרות תוצאות הבדיקה ? האם יש קשר לבעיות תקשורת ?ואיזה טיפול מומלץ ?

16/01/2001 | 18:09 | מאת: מאיה

האם ילכם אובחן ע"י קלינאי תקשורת? אם לא-כדאי לפנות לאבחון.

נא לפנות בשאלה זו לרופא. קלינאי תקשורת אינם מוסמכות לתת תשובות העוסקות ברכי דם ומשמעותם לבריאות.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה