בדיקת שמיעה לתינוקת בת 9 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

13/09/2012 | 10:54 | מאת: דנה

ערכנו בדיקת שמיעה לתינוקת בת 9 חודשים (פנינו כיון שאינה צוחקת הרבה בקול רם והסבתא לחצה) והיא הסתובבה רק ב 55 דציבל.ערכו בדיקה נוספת עם רעשים ושם הסתובבה מיד ורשמו הסתובבתות טובה. הפנו לבדיקת אאג ומעקב שמיעה. אציין כי הילדה משמיעה קולות שונים מסתובבת לקול רעשים בבית, נביחות הכלב, משחקים מרשרשים לכן ממש הופתעתי מהתוצאה ואני בלחץ איום. מה זה אומר? מעיד על בעיה חמורה? מה האמינות של הבדיקה הזאת? עד כה עברה את כל בדיקות השמיעה (בבית חולים שנולדה ובטיפת חלב) בהצלחה.

במידה והיא מגיבה לקולות הסביבה, כניראה שהיא שומעת בסדר. בטח הרופא יבקש לחזור על הבדיקה. לפעמים יש נוזלים באוזניים שיכולים לגרום לשמיעה "משתנה", זו בעיה שניתנת לטיפול רפואי, אם קיימת. בכל מיקרה, אם תחושת הבטן שלך וההסתכלות על התפתחותה והתנהגותו ניראים תקינים, אל תדעגי יותר מדיץ תהני ממנה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה