דיבור בגוף שלישי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

02/09/2012 | 01:39 | מאת: שרי

שלום בני בן שנתיים וחודשיים. תקשורתי מאד, בעל אוצר מילים גדול ומרכיב משפטים שלמים. יודע להטות שלי/שלך, את/אתה וגם זכר ונקבה, אם כי עדיין עם טעויות. אבל הוא לא אומר אני, מדבר בגוף שלישי בלבד לגבי עצמו. לא לגבי אחרים. רון לא רוצה וכד האם זה תקין?

תבדקי האם את פונה אליו בגוף שלישי או שני? לעתים הרוים פונים ליליחד בגוף שלישי ולא שני. תחזרי על מה שהוא אמר בגוף שני וגם תתיחסי לעצמך בגוף ראשון, בכך תדגימי לו כיצד לפנות לעצמו. תוכלי לשחק מול מראה ולבקש ממנו להצביע ולהגיד אני... כדי שישתמש בצורה זו של כינוי.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה