ילדה שבולעת מילים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/10/2001 | 03:05 | מאת: אילנית

שלום הילדה שלי בת 8 , היא ילדה מאוד חכמה ובכיתה היא מצטיינת בהכל אבל יש בעייה אחת שהיא בולעת מילים, היא מדברת מהר ובשקט ולא מבינים אותה, מה עליי לעשות, האם היא צריכה טיפול או שמספיק רק לדבר ולהסביר לה.

05/10/2001 | 08:44 | מאת: פרידה קורנברוט

היא ילדה נבונה ובודאי מבינה ומודעת לכך שדיבורה אינו ברור מספיק. עדיף לתת לבעל מקצוע - קלינאי תקשורת - לבדק אותה ולשוחח על צורת דיבורה ומובנות ולהחליט ביחד האם יש מקום להתערבות או טיפול. נושא הדיבור המהיר או "דיבור חטוף" מושפע מהבשלות של הדובר להבין שדיבורו אינו ברור ויש לשקיע מאמץ ורצון בדיבור איטי, ברור ומובנה מספיק. האם גם בכתיבה מחסירה מילים? האם חשיבתה מפוזרת ומהירה? אלה שאלות שודא יעלו בשיחה עם הקלינאי. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה