ערכות דיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

21/09/2001 | 17:09 | מאת: שירי

פרידה שלום רב רציתי בבקשה לדעת האם ישנם מקומות (באיזור מרכז הארץ) בהם ניתן להשאיל ערכות שונות בתחום השפה והתקשורת (כגון תמונות שונות של lda ועוד)? מדובר במוצרים שיכולים מאד לשמש אותנו כהורים בבית לעבודה עם הילד אך אלה מוצרים יקרים מאד. אם אין אפשרות לשאול (אפילו במחיר סמלי) ערכות או משחקים כאלה האם ישנם מקומות אליהם ניתן להגיע עם הילד ולשחק במקום? אודה לך מאד על תשובה עניינית ואפשר גם לפנות לדואר האלקטרוני בתודה רבה ובברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה.

22/09/2001 | 01:58 | מאת: פרידה קורנברוט

ידוע לי שבמרכז שמע בתל אביב ישנם משחקים ואולי גם ערכות מוכנות ישנם גם מרכזים של מערכת החינוך המיועדים למורים בעקר, אולי הם משאילים חומר גם להורים למה צריך חומרים זרים כשחיי היום-יום שלנו מלאים בכל הדברים האמיתיים? הליכה למכולת או סופר תדגים במציאות ובצורה טבעית את אוצר המילים, ביקור בבת מלאכה יכול להדגים את הפעילויות והיצירה, וכו' כל פעילות המתרחשת בנוכחות הילד יכולה להיות לדגמה לשפה, כל זמן שמקפידים "לנצל" את המצבים הטבעיים של החיים! תשוחחו על כך עם הקלינאי המטפל בילדיכם ודאי תעלו עוד מצבים. ניתן לרכוש ספר של הנן, דרך אגודת קלינאי התקשורת, המדריך אותכם כיצד להתחבר לילד ולהצל כל מצב לפיתוח השפה והתקשורת, מבלי לחפש חומרים מלאכותיים. טל האגודה 9217815-03.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה