אבחון דיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

15/09/2001 | 20:49 | מאת: קלינאית

אני עובדת במספר מקומות שאינם שייכים לקופ"ח, ונתקלת בשאלה ובעיה: לגבי טיפולי דיבור, אין ספק שאנשים מקבלים החזר כספי עבור מספר מסוים של טיפולים, אך לגבי אבחון דיבור יש אי בהירות. אני מתכוונת בעיקר לקופת חולים כללית, שלמיטב ידיעתי אמורה להחזיר למטופל את מלוא הכסף עבור אבחון דיבור, אך בפועל הם "עושים בעיות" - לעיתים מוחזר החזר חלקי בלבד, לעיתים מחזירים הכל אך רק כנגד טופס 17. רציתי להבין אחת ולתמיד מהו החוק ובאילו מקרים מגיע החזר על אבחון דיבור, וכמה. (בחלק מהמקומות איננו עובדים עם התחייבויות מהקופה, אלא באופן פרטי)

בכל מיקרה צריך להסתכל בסל השרותים של הקופה. חוק בריאות ממלאכתי קובע את הסל המינימלי שמגיע לכל אזרח במדינה ובכל קופה ישנו תפקיד הנקרא: מחלקה לזכויות חברים" שיכול להבהיר את התמונה. אגודת קלינאי התקשורת נמצא בתהליך של הכנת חומר כתוב בעניין זה, אבל עדיין לא יצאה לאור. תוכלי לפנות לאגודה א לכל קופה ולבדר עם הקלינאי האחראי על תחום הטיפול בהפרעות בתקשורת, או לפנות אלי ישירות ואשמח לכוון אותך ולסיע במידע נוסף.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה